Familjen Östby


En sommardag år 1933 kom faster Julie på besök. Hon hade en kamera med sig och det var ju ett perfekt tillfälle att få ett fint porträtt av hela familjen! Alla höll med, utom pappa Emil. Han hade arbetskläderna på och tyckte inte alls att han hade tid att byta om och fotograferas.

Emil blev dock övertalad av de andra - det hade ju varit så fint med en bild av hela familjen! Han gick in för att byta om till finkläder, men under tiden muttrade han flera gånger om att han verkligen inte hade tid med det här.

Äldsta dottern Karin hörde hans protester och hon blev fruktansvärt upprörd över att hennes far var så tjurskallig. När Emil äntligen var ombytt och redo att fotograferas så var Karin jättearg på honom och hon tänkte minsann inte vara med på något kort. Övriga i familjen fick lägga all sin energi på att få Karin på bättre humör och efter många om och men hade hon lugnat sig så pass att hon kunde vara med på kortet.

Det tog sin lilla tid, men till slut kunde alltså familjen Östby rada upp sig i trädgården och faster Julie kunde äntligen ta sitt kort. Visst blev de fina?