Oidentifierade

1. Den här bilden finns i ett av min farmors gamla album. Bildtexten lyder ”Spelträff hemma hos farmor. Vaxholm 1912”.

Mannen till vänster är Emil Styfberg, min farmors morbror. Längst till höger är min farmors föräldrar, Elsa Styfberg och Gustaf Lindberg. Övriga personer på bilden har jag inte kunnat identifiera.

”Farmor” i bildtexten bör vara Teresia Lindberg (f. Dahlström), men hon är inte med på bilden och jag undrar så vilka de tre kvinnorna i mitten kan vara. De två kvinnorna till höger om Emil heter Ella och Anny, enligt ett annat foto (se bild 10).

2. Den här bilden sitter i ett album som tillhörde min farfar, Börje Jansson. Övriga bilder i albumet föreställer farfars familj, så kanske är det här ett av hans halvsyskon? Barnet är ovanligt mörkt i färgerna och det stämmer inte riktigt med utseendet i släkten.

Kortet taget hos Systrarna Hallberg i Kristinehamn.

3. Här sitter Gustaf Lindberg och läser, men vem är mannen till vänster i bild?

Bilden bör vara tagen ca 1912.

4. På baksidan av den här bilden har någon skrivit "20/11 1915", men jag har ingen aning var den är tagen eller vilka den föreställer. Någon sorts fabrik, kanske?

5. Vem är den här flickan? Hon verkar ha på sig en folkdräkt, men vilken?

6. Jag tror att flickan längst ned till höger är min farmor Margareta Lindberg, men var är bilden tagen? Kan det vara ett barnhem, eller är det ett skolkort?

7. Ännu en gruppbild av ett gäng arbetare. Vilka är de?

8. Mannen på bilden är min farmors far Gustaf Lindberg, men jag är intresserad av huset i bakgrunden. Det dyker upp på flera bilder i familjealbumen (se nedan) och jag gissar att det ligger i Vaxholm. Vem bodde där på 1910-talet? Finns huset fortfarande kvar?

9. Mannen längst fram till höger är Gustaf Lindberg, men vilka är de andra. Här syns även huset från föregående bild.

På baksidan av kortet står namnen G Lindberg, Andréasson, Andersson, Erik Karlsson, Ture Ahlström och Anny Nilsson Grehn.

10. De här två kvinnorna är samma som de på bild 1. Texten på baksidan säger: ”Segerrik och fridfull jul tillönskar Storm & Co” samt ”Till minne av julen 1911 från Ella och Anny”.

Vad var Storm & Co och vilka är kvinnorna? Återigen kan man se huset från bild 8 i bakgrunden.