Om mig

Jag heter Lisa och är född 1981 på Hammarö i Värmland. Jag växte upp i ett gult litet hus där mamma lagade mat och pappa odlade de vackraste rosorna. Själv lekte jag mest krig med grannpojkarna.

När mina föräldrar skilde sig så flyttade jag med pappa till en lägenhet och där blev jag kvar ända till år 2000, då jag tog studenten och flyttade hemifrån. Flyttlasset gick ända till Ängelholm i Skåne. Anledningen var att jag något år tidigare mött kärleken på Internet och han råkade vara skåning. Idag bor vi fortfarande ihop och har skaffat två katter tillsammans. Vi har inga barn än, så katterna får vara våra små substitutbebisar så länge.

I samma veva som jag flyttade till Skåne började jag studera till socionom på Lunds Universitet. Jag insåg dock ganska snart att yrket inte passade mig, men jag kämpade ändå på och tog min examen. När jag hade pluggat klart gick jag tillbaka till mitt gamla sommarjobb som butiksbiträde i svärfars skoaffär och där blev jag kvar. Jag trivs ypperligt med det.

Jag har en tendens att bli fullkomligt uppslukad (läs: besatt) av det som intresserar mig för stunden. När jag hittar något väcker mitt intresse så brinner jag intensivt för det, tar reda på allt som finns att veta om ämnet och har svårt att tala om något annat än det. Genom åren har jag brunnit för bland annat böcker (främst Sagan om Isfolket), matlagning, Galenskaparna & After shave (jo, det är sant), katter och nu släktforskning. När jag har ett intresse så finns inget annat, på både gott och ont.

Något som började som en passion och numera har gått över i en livsstil är katter. Jag tycker att det är fruktansvärt att katter (huskatter framförallt) har så låg status idag och jag gör vad jag kan för att hjälpa till att höja den statusen. Mitt hem styrs av två pälsklädda fyrbeningar vid namn Elvis och Molly. Som det känns nu så kommer jag nog aldrig att vara utan katt någon längre tid för jag tycker att de berikar mitt liv så otroligt mycket.

Om min släktforskning kan du läsa här.